top of page

Waarom plantaardige voeding zorgt voor meer energie!

Bijgewerkt op: 2 dec. 2019

Wil je je gedurende de dag frisser voelen? Zit je meer laag dan hoog in je energie? Heb je opstartproblemen in de ochtend? Lees dan verder.


Maar wat is dat dan, plantaardige voeding?

Wanneer je eetpatroon rijk is aan plantaardige producten betekent het dat je veel granen, noten, zaden, groenten, fruit, bonen en peulvruchten eet. Wanneer je van zuivel houdt, kies je zuivel op basis van kokos, amandel of haver. Hier vind je een boodschappenlijst.


De veroorzakers waardoor je bloed minder goed door je aderen stroomt, wat zorgt dat je dus minder zuurstof in je lichaam krijgt, zijn de dierlijke producten. Bijvoorbeeld kaas, melk en vlees.

Ongeveer 1 jaar geleden ben ik veel minder dierlijke producten gaan eten, dit kwam in eerste instantie omdat ik rode bultjes op mijn voeten had en een soort uitslag op mijn bovenarmen. Een test had bevestigd dat mijn lichaam deze dierlijke producten niet goed kan verteren. Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar recepten en heb ik onderzoek gedaan naar plantaardige voeding.


Het lichaam kan dierlijke producten bij 80% van de mensen lastig verteren. Hier gaat je kostbare energie naartoe, die je juist zo graag zou willen hebben gedurende de dag.

Uit onderzoek blijkt dat je energielevel omhoogschiet, wanneer je hier mee stopt, omdat je lichaam geen zware voedingsstoffen als (rood/bewerkt) vlees en kaas binnen krijgt. Zelf heb ik dit ook ervaren en dat is de reden waarom wij voornamelijk plantaardig eten. Maar hoe krijg je evengoed voldoende voedingsstoffen binnen? Je probeert nieuwe gerechten te maken, de ene keer is uiteraard lekkerder dan de andere keer. Het is absoluut niet zo dat je alleen maar groente en fruit eet, je kunt heel creatief zijn met plantaardig eten, het moet alleen even in je systeem komen.


Ik voelde mij altijd 'gewoon normaal', en wist niet beter. Nu voel ik mij 'goed'. Ik begon de positieve gevolgen te merken, energie die door mijn bloed stroomde, die ik nooit eerder had gevoeld. Dit motiveerde mij enorm.


Jan merkt ook een zeer groot verschil; hij heeft tijden gehad dat hij het liefst zijn bed niet uit kwam. Nu wordt hij fris wakker en heeft geen moeite meer om op te staan. Hij was een groot vleesliefhebber, maar toch kiest hij voor de energie die het hem gedurende de dag geeft, geen gedachte aan een eventuele ‘powernap’.


‘Maar dan krijg je geen eiwitten binnen!’

Dit is natuurlijk een welbekende zin voor mensen die vegetarisch eten, maar dit hoeft absoluut niet het geval te zijn. Hierbij zou ik graag mensen willen helpen omdat dit (zeker in de Nederlandse taal) een grote zoektocht is! In een volgend artikel lees je meer over plantaardige eiwitten, dit komt later online.

Ik hoop hiermee mensen te kunnen inspireren en eventueel te helpen met al deze voordelige keuzes te maken.Bekende documentaires

What the Health - Youtube

The Gamechangers

Forks over Knives

Food Choices


Boeken

Fatsoenlijk eten - Karen Duve

Stoppen met vlees – Robert Bridgeman

‘How Not To Die’ - Dr Michael Gregor, ook in het Nederlands.

‘The Food Revolution’ - John RobbinsL.

Comments


bottom of page