top of page

Voedingstips voor een betere nachtrust

Bijgewerkt op: 23 nov. 2019

Je hebt je voorgenomen vanavond een keer op tijd naar bed te gaan, vervolgens lukt het je maar niet om in slaap te komen en blijf je uren lang wakker. Deze voedingsmiddelen kunnen je helpen bij een goede nachtrust.


Serotonine

Serotonine wordt omgezet in melatonine zodra het donker wordt. Veel mensen die koolhydraatarm gaan eten (zeker niet aan te raden) krijgen bijna geen serotonine meer binnen. Hierdoor ontstaan slaapproblemen door een tekort aan melatonine. Doordat serotonine ook een gelukshormoon aanmaakt, belanden veel mensen die kiezen voor een koolhydraatarm dieet in een burn-out (weinig energie) of hebben gedurende de dag een opgejaagd gevoel.

Door de combinatie van weinig slaap en een opgejaagd gevoel kom je in een negatieve cirkel. Herken je dit? Lees hier meer over serotonine het gelukshormoon.


Noten

Walnoten en amandelen zijn rijk aan magnesium, waardoor je beter ontspant en je minder last hebt van stress (wat vaak een oorzaak is van een nachtje weinig slaap). Kies voor het slapen gaan voor een handje noten of kokosyoghurt, in plaats van een bakje chips of voeding met veel suiker.


Vermijd suiker

Door vlak voor het slapen gaan dropjes of chips te eten, blijf je juist wakker. Je lichaam moet dit verwerken voordat je diep in slaap komt. Kies daarom voor noten of een kaliumrijke snack.


Kaliumrijke snacks voor 's avonds.

- Zoete aardappel Koop het gesneden in reepjes, stop het in de airfryer of oven. Dit vult de maag erg goed!

- Avocado Maak hier guacamole van en smeer op een toastje of wrap.

- Alle soorten noten en zaden Denk aan amandelen, walnoten, paranoten, hazelnoten, pompoenpitten, zonnebloempitten, en pistachenoten.

- Rozijnen

- Kersen Ook zitten deze vol melatonine.L.
Comments


bottom of page